Методски аспекти на ората во Пијанец

Atanasov, Sasko (2012) Методски аспекти на ората во Пијанец. Зборник на трудови, Факултет за музичка уметност, 3 (3). pp. 157-166. ISSN 1857-8659

[thumbnail of 632-1243-2-PB.pdf]
Preview
Text
632-1243-2-PB.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Кога станува збор за методските аспекти на ората мора да се нагласи дека дел од авторите кои пишуваат за ова проблематика како терминологија за означување на движењата ја користат терминологијата која ја сретнале при своите теренски истражувања, додека останатиот дел од авторите создаваат своја методика која се темели на стилските карактеристики при движењето на играчите. На вакви подвизи се насочуваат авторите: Димовски, Пајтонџиев и Јаневски кои први во Македонија поставуваат методика за анализирање на играорните обрасци (Димовски, 1977; Пајтонџиев, 1977; Јаневски, 2009).

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Mirjana Kocaleva
Date Deposited: 19 Mar 2014 15:09
Last Modified: 19 Mar 2014 15:09
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9543

Actions (login required)

View Item View Item