Практикум по житни растенија

Ilievski, Mite (2014) Практикум по житни растенија. ISBN 978-608-244-003-3.

Full text not available from this repository.

Abstract

Овој практикум е наменет за студентите на Земјоделскиот факултет при Универзитетот ,,Гоце Делчев’’- Штип. Овде се вклучени сите житни растенија кои имаат исклучителна намена за исхрана на човекот и домашните животни.
Во овој практикум се обработени единаесет зрнесто – скробни растенија или уште познати како жита, по однос на нивните морфолошки својства, систематика, сортимент и квалитет на зрното.
Обемот на обработениот материјал е според наставната програма на Земјоделскиот факултет на Универзитетот ,,Гоце Делчев’’- Штип за изведување на вежби и практична работа.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Agricultural Sciences > Agriculture, forestry, and fisheries
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Mite Ilievski
Date Deposited: 19 Mar 2014 10:13
Last Modified: 07 Apr 2015 13:38
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9531

Actions (login required)

View Item View Item