Испитување на ефикасноста на некои фунгициди за дезинфекција на семето ориз

Karov, Ilija (1982) Испитување на ефикасноста на некои фунгициди за дезинфекција на семето ориз. Социјалистичко земјоделство, списание за земјоделски прашања (7-9). pp. 13-17.

[thumbnail of socijalisticko_zemjodelstvo.pdf] Text
socijalisticko_zemjodelstvo.pdf

Download (2MB)

Abstract

Заради заштита на оризот од паразитни габи што се пренесуваат преку семето, како и заради заштита на младите растенија од растителни болести што се јавуваат уште од најраните фази на оризот, дезинфекцијата на месето од оваа одгледувана култура треба да претставува редовна мерка.

Item Type: Article
Subjects: Agricultural Sciences > Agricultural biotechnology
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Ilija Karov
Date Deposited: 14 Nov 2012 10:12
Last Modified: 10 Jun 2013 10:11
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/806

Actions (login required)

View Item View Item