Менаџерските и социолошките аспекти на диверсификацијата во стиловите на менаџирање, детерминирани според начинот на разрешување на конфликтните ситуации

Sofijanova, Elenica (2007) Менаџерските и социолошките аспекти на диверсификацијата во стиловите на менаџирање, детерминирани според начинот на разрешување на конфликтните ситуации. PhD thesis, Институт за социолошки и политичко - правни истражувања.

[thumbnail of AVTOREZIME.doc] Text
AVTOREZIME.doc

Download (176kB)

Abstract

Принципот на радикална децентрализација чие успешно извршување се проценува преку резултатите, ја истакнува важноста на стилот на менаџирање кој дава целокупен белег на остварувањето и зголемувањето на продуктивноста, како основа во организацискиот развој.

Item Type: Thesis (PhD)
Subjects: Agricultural Sciences > Other agricultural sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Elenica Sofijanova
Date Deposited: 16 Aug 2013 13:20
Last Modified: 21 Aug 2013 11:17
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6907

Actions (login required)

View Item View Item