Нов метод за динамичко испитување на запалки за противтенковски мини

Petreski, Drage and Babamov, Nake and Smileski, Rose (2002) Нов метод за динамичко испитување на запалки за противтенковски мини. Зборник на трудови од 8-ми симпозиум за теоретска и применета механика, Скопје, 3-5 Oct 2002. pp. 105-111.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 10.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 10.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Во овој труд е презентиран дел од специфичните динамички испитувања за оценување квалитетот на запалките за противтенковските мини. Експериментите се концепирани такашто е овозможена лесна повторливост на опитите. Добиените резултати се анализирани базирајќи на нивната графичка визуелизација и примена на соодветни компјутерски програми за анализа на прилагодените нумерички резултати...

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Materials engineering
Engineering and Technology > Mechanical engineering
Divisions: Military Academy
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 01 Jul 2013 13:57
Last Modified: 01 Jul 2013 13:57
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6735

Actions (login required)

View Item View Item