Влијание на притисокот на пресување врз трауматолошките ефекти и балистичките карактеристики кај унидиреакционални и бидирекционални композити врз база на полиетиленски влакна со ултрависока молекулска маса

Dimeski, Dimko and Spaseska, Dijana and Smileski, Rose and Srebrenkoska, Vineta (2003) Влијание на притисокот на пресување врз трауматолошките ефекти и балистичките карактеристики кај унидиреакционални и бидирекционални композити врз база на полиетиленски влакна со ултрависока молекулска маса. Зборник на трудови од III Советување за дупчење и минирање со меѓународно учество, Рударско-геолошки факултет Штип, Охрид, 28-31 May 2003. pp. 125-133.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 7.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 7.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Во трудот се презентирани резултатите од испитувањето на влијанието на притисокот на пресовање врз трауматолошкиот ефект и балистичките карактеристики кај унидирекционални и бидирекционални композити врз база на полиетиленски влакна со ултра висока молекулска маса...

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Chemical engineering
Engineering and Technology > Mechanical engineering
Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 28 Jun 2013 11:41
Last Modified: 03 Oct 2013 12:36
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6721

Actions (login required)

View Item View Item