Упатство за правилно земање на почвени проби за агрохемиска анализа на почва

Trajkova, Fidanka and Zlatkovski, Vasko (2009) Упатство за правилно земање на почвени проби за агрохемиска анализа на почва. Manual. Канцеларија за рурален развој, Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип, Штип.

[thumbnail of Upatstvo za zemanje pocveni probi_KRR.pdf]
Preview
Text
Upatstvo za zemanje pocveni probi_KRR.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Упатството за правилно земање на почвени проби за агрохемиска анализа на почва е наменето за индивидуалните земјоделски производители, земјоделски стопанства, студентите кои студираат земјоделски науки и останати заинтересирани групи.

Упатството опфаќа методологија на земање почвени проби од ораници, пластеници, оранжерии и лозја, истата е општо прифатена и нејзината примена овозможува добивање на лабораториски резултати од агрохемиската анализа на почвената мостра кои се реперзентативни за целата површина од каде истата е земена.

Item Type: Monograph (Manual)
Subjects: Agricultural Sciences > Agriculture, forestry, and fisheries
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Fidanka Trajkova
Date Deposited: 04 Feb 2013 18:05
Last Modified: 04 Feb 2013 18:05
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5492

Actions (login required)

View Item View Item