Практикум по Полјоделство (за интерна употреба)

Mihajlov, Ljupco and Trajkova, Fidanka (2009) Практикум по Полјоделство (за интерна употреба). . (Unpublished)

[thumbnail of vezbi poljedelstvo_komplet_I.pdf]
Preview
Text
vezbi poljedelstvo_komplet_I.pdf

Download (846kB) | Preview

Abstract

Практикумот по Полјоделство е наменет за практичната настава по истоимениот предмет за студентите од Земјоделскиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип.
Практикумот ги содржи вежбите:

1. Обработка на почвата
2. Оценка на квалитетот на посебни мерки на обработка на почвата
3. Ѓубрење
4. Плодоред
5. Планирање, составување и воведување на плодоредот
6. Сеидба
7. Оценка на квалитетот на сеидбата
8. Плевели и борбата против нив
9. Утврдување на бројот на плевелните семиња во почвата
10. Решвање задачи за утврдување на потребите на почвата од хранливи материи
11. Решавање задачи за определување на нормата на семе при сеидба
12. Теренска вежба

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Agricultural Sciences > Agriculture, forestry, and fisheries
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Fidanka Trajkova
Date Deposited: 01 Feb 2013 15:03
Last Modified: 01 Feb 2013 15:03
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5299

Actions (login required)

View Item View Item