Влијанието на видот на работна средина врз времето за изработка на хоризонтални рударски простории

Doneva, Nikolinka and Despodov, Zoran and Hadzi-Nikolova, Marija (2012) Влијанието на видот на работна средина врз времето за изработка на хоризонтални рударски простории. Rudarstvi i geologija. ISSN 1409-8288

[thumbnail of списание VIII 2012.docx] Text
списание VIII 2012.docx

Download (38kB)

Abstract

Во долгата индустриска пракса се дошло до заклучок дека видот на работна средина директно влијае врз начинот на извршување на работните операции, времетраењето на истите, како и врз цената на чинење на извршената работа. За потребите на овој труд направена е анализа на изработка на хоризонтална рударска просториија во три вида на работна средина и на база емпириски обрасци, како и сознанија од пракса, е одредено времетраењето на изработен метар должен хоризонтална рударска просторија.

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Nikolinka Doneva
Date Deposited: 22 Jan 2013 14:07
Last Modified: 24 Oct 2014 11:15
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4981

Actions (login required)

View Item View Item