Заштита при работа во лабораторија - практикум

Kamcev, Nikola and Danilova, Marina and Stefanova, Melsa (2007) Заштита при работа во лабораторија - практикум. . (Unpublished)

[thumbnail of Skripta_vezbi_Zastita pri rabota vo laboratorija1.pdf]
Preview
Text
Skripta_vezbi_Zastita pri rabota vo laboratorija1.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Оваа скрипта има за цел да им помогне на студентите на Факултетот за медицински науки да се оспособат за лична заштита при работа во лабораторија во тек на студирањето и во тек на идната работа. Во текот на вежбите студентите ќе се запознаат со типовите на лаборатории според нивото на биолошка безбедност и ќе научат како правилно да се однесуваат во секоја од нив; ќе се запознаат со основниот лабораториски прибор и лична заштита, ќе научат како правилно се постапува со медицинскиот отпад, ќе се запознаат со основните лабораториски техники, дезинфекција и стерилизација; ќе ги научат принципите на транспорт на инфективен материал и ќе научат како да постапуваат при непредвидени ситуации.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Marina Danilova
Date Deposited: 24 Jan 2013 11:31
Last Modified: 24 Feb 2014 09:14
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4927

Actions (login required)

View Item View Item