Дилеми по прашањето дали работното и политехничкото воспитание претставуваат наставен предмет или принцип

Petrova Gjorgjeva, Emilija and Kirova, Snezana (2012) Дилеми по прашањето дали работното и политехничкото воспитание претставуваат наставен предмет или принцип. Воспитание (списание за образовна теорија и практика), 8 (12). pp. 19-25. ISSN 1857/5331

[thumbnail of Дилеми по прашањето дали работното и политехничкото воспитание претставуваат наставен предмет или принцип.docx] Text
Дилеми по прашањето дали работното и политехничкото воспитание претставуваат наставен предмет или принцип.docx - Published Version

Download (28kB)

Abstract

Еден од клучните проблеми на теоријата на работното и полтехничкото воспитание е прашањето за позицијата на ова воспитно подрачје во воспитно - образовниот прицес, т.е прашањето за тоа дали работното и политехничкото воспитание е и може да се реализира преку посебен наставен предмет, или тоа претставува наставен принцип кој се остварува во наставата од дриѓите наставни предмети, а посебно од природната група на предмет и математиката, или пак претставува воспитен принцип кој треба да се остварува во целокупниот воспитно - образовен процес.
Клучни зборови:работно и политехничко образование,дилеми

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: работно и политехничко образование, дилеми
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Humanities > Other humanities
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Emilija Petrova Gorgeva
Date Deposited: 24 Jan 2013 14:42
Last Modified: 23 Aug 2013 09:46
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4666

Actions (login required)

View Item View Item