Постојни и перспективни извори за енергија и преработка на комунален отпад

Krstev, Boris and Trajkova, Sofce and Golomeov, Blagoj and Krstev, Aleksandar and Golomeova, Mirjana and Zendelska, Afrodita (2011) Постојни и перспективни извори за енергија и преработка на комунален отпад. In: Втора меѓународна конференција на тема Одржливо управување со материјали - економска оправданост во постапување со отпадот, 28-30 септември 2011, Скопје.

[thumbnail of ПОСТОЈНИ И ПЕРСПЕКТИВНИ ИЗВОРИ ЗА ЕНЕРГИЈА И ПРЕРАБОТКА НА КОМУНАЛЕН ОТПАД.docx] Text
ПОСТОЈНИ И ПЕРСПЕКТИВНИ ИЗВОРИ ЗА ЕНЕРГИЈА И ПРЕРАБОТКА НА КОМУНАЛЕН ОТПАД.docx

Download (1MB)

Abstract

Во последните две до три децении е забележан виден напредок во технолошките процеси и зголемена количина на комунален отпад. Сегашната состојба за постапување со комуналниот отпад и покрај законската регулатива може да се квалификува како нерегуларна и нецелосна. За да се надмине оваа неприфатлива состојба во трудот е претставен современ пристап за ефикасно менаџирање и редуцирање на цврстиот комунален отпад, како можност за обновлив извор на енергија.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Environmental engineering
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Afrodita Zendelska
Date Deposited: 14 Dec 2012 11:37
Last Modified: 14 Dec 2012 11:37
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3364

Actions (login required)

View Item View Item