Фабули и игли од железнодопските наоѓалишта во Штипско

Nacev, Trajce (1993) Фабули и игли од железнодопските наоѓалишта во Штипско. Macedoniae acta archeologica (13). ISSN 0350-1639

[thumbnail of Fibuli i igli.pdf]
Preview
Text
Fibuli i igli.pdf

Download (5MB) | Preview

Abstract

Во трудот се прикажани фабули и игли пронајдени во археолошките локалитети во Штипско кои датираат од железниот период во Македонија. Иако некои до наодите веќе се објавени, во трудот се поместени сите наоди од овој период на едно место. Наодите се од локалитетите "Баби" и "Орлови Чуки", селата Криви Дол и Радање, месноста Горно поле, с. Стар Караорман

Item Type: Article
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Trajce Nacev
Date Deposited: 11 Dec 2012 14:06
Last Modified: 12 Dec 2012 14:58
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3256

Actions (login required)

View Item View Item