Нови наоди од железно време источно од реката Вардар

Nacev, Trajce and Karapetkov, Goran (2003) Нови наоди од железно време источно од реката Вардар. Зборник IX-X.

[thumbnail of Novi naodi od zelezno vreme.pdf]
Preview
Text
Novi naodi od zelezno vreme.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Целта на овој труд е да се претстават неколку наоди од железното време источно од реката Вардар. Најпознати наоѓалишта од железното време се Глос, селото Греиште, Балабаница. Во овој труд се презентирани и некои непознати наоди од неистражениот локалитет Каракус, во близина на селото Дедели. Сите наоди датираат од VII век, крајот на VII век или од развиеното железно време во Македонија.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Trajce Nacev
Date Deposited: 12 Dec 2012 14:58
Last Modified: 12 Dec 2012 14:58
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3243

Actions (login required)

View Item View Item