Локалитет "Орлова Чука" - Тумул III

Nacev, Trajce and Jovanov, Marjan (1996) Локалитет "Орлова Чука" - Тумул III. Macedoniae acta archeologica (14). pp. 46-55. ISSN 0350-1639

[thumbnail of Orlova Cuka.pdf]
Preview
Text
Orlova Cuka.pdf

Download (4MB) | Preview

Abstract

Тумул III е најголем во групата од десет тумули во археолошкиот локалитет Орлова Чука. Ископувањата од 1994 година доведоа до откритие на десет гробници, радијално наредени околу едена поголема гробница. Гробниците се наредени во круг во должина од 18 метри во дијаметар. Во овие гробници се пронајдени огромен број археолошки предмети.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Trajce Nacev
Date Deposited: 12 Dec 2012 14:57
Last Modified: 12 Dec 2012 14:57
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3242

Actions (login required)

View Item View Item