Карактеристики на гастрономијата во источниот регион на РС Македонија

Antonievski, Goran and Asani, Agim and Zenuni, Zenun (2022) Карактеристики на гастрономијата во источниот регион на РС Македонија. In: Challenges of tourism and business logistics in the 21st century.

[thumbnail of CONFERENCE PROGRAM (Full Agenda)-ISCTBL 2022.pdf] Text
CONFERENCE PROGRAM (Full Agenda)-ISCTBL 2022.pdf

Download (301kB)
[thumbnail of Петта Научна Конференција ФТБЛ 2022.pdf] Text
Петта Научна Конференција ФТБЛ 2022.pdf

Download (421kB)

Abstract

Во рамките на ова истражување главна цел е да се осознаат и прикажат сите гастрономски потенцијали, гастрономската култура и гастрономските навики на населението во источниот регион на Р.С.Македонија, односно подетално да се истакнат гастрономските производи, традиционалните специјалитети и гастрономски настани кои ја збогатуват националната гастрономска понуда а истовремено имаат придонес во промоцијата на традиционалната кујна. За да се обработат карактеристиките на гастрономската понуда ке биде обработено и етимолошкото значење на гастрономијата преку различни ставови и дефиниции од повеќе автори.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Borce Janevski
Date Deposited: 15 Feb 2023 11:09
Last Modified: 15 Feb 2023 11:09
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/31430

Actions (login required)

View Item View Item