Antonievski, Goran and Asani, Agim and Zenuni, Zenun (2022) Карактеристики на гастрономијата во источниот регион на РС Македонија. In: Challenges of tourism and business logistics in the 21st century.
Text
CONFERENCE PROGRAM (Full Agenda)-ISCTBL 2022.pdf Download (301kB) |
|
Text
Петта Научна Конференција ФТБЛ 2022.pdf Download (421kB) |
Abstract
Во рамките на ова истражување главна цел е да се осознаат и прикажат сите гастрономски потенцијали, гастрономската култура и гастрономските навики на населението во источниот регион на Р.С.Македонија, односно подетално да се истакнат гастрономските производи, традиционалните специјалитети и гастрономски настани кои ја збогатуват националната гастрономска понуда а истовремено имаат придонес во промоцијата на традиционалната кујна. За да се обработат карактеристиките на гастрономската понуда ке биде обработено и етимолошкото значење на гастрономијата преку различни ставови и дефиниции од повеќе автори.
Item Type: | Conference or Workshop Item (Paper) |
---|---|
Subjects: | Social Sciences > Economics and business |
Divisions: | Faculty of Tourism and Business Logistics |
Depositing User: | Borce Janevski |
Date Deposited: | 15 Feb 2023 11:09 |
Last Modified: | 15 Feb 2023 11:09 |
URI: | https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/31430 |
Actions (login required)
View Item |