Изохипси од Африка

Despot, Katerina (2023) Изохипси од Африка. [Show/Exhibition]

[thumbnail of Izohipsi od Afrika]
Preview
Image (Izohipsi od Afrika)
272645928_1151634182275477_3121440261677823893_n.jpg

Download (310kB) | Preview

Abstract

Овој концепт го карактеризира чувство за простор ,внатрешен и надворешен,врзан со архитектурата, монументалноста, чувството за детаљи и потреба од естетско и стилско обликување. Склопен е во дводимензионални слики од тродимензионални објекти и простор,видени од птичја песпектива.Техниката е ,,колажирање,, на простор и објекти со цел да се добие дводимензионална слика, која пак вратена во просторот, паралелно му дават карактер и стил и го издигнува погледот на нештата од горе. Со тоа е постигнато истовремено да се има фокус и на деталите и на широката перспектива,остварувајќи го чувството за контрола врз целиот креативен процес.

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Art Academy
Depositing User: Katerina Despot
Date Deposited: 31 Jan 2023 12:03
Last Modified: 31 Jan 2023 12:03
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/29338

Actions (login required)

View Item View Item