Видео перформанс - Помеѓу личноста и просторот (не)време

Risteski, Sanja and Despot, Katerina and Sandeva, Vaska (2021) Видео перформанс - Помеѓу личноста и просторот (не)време. [Video]

Full text not available from this repository.

Abstract

Целта на видео перформансот е да се види дека и во време на пандемија и вонредни услови студентите можат креативно да творат и да создаваат.
Пандемијата може да послужи како инспирација, но и како креативен поттик. Во време во кое светот застана пред предизвикот со пандемијата, студентите заедно со нивните ментори успеаја тој предизвик да го претворат во инспирација и да создадат нови дела и креации.
Во видео перформансот се претставени дела/креации на студентите на Технолошко-техничкиот факултет, Ликовната академија и катедрата за архитектура и дизајн.

Item Type: Video
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Engineering and Technology > Materials engineering
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Sanja Spasova
Date Deposited: 22 Sep 2021 10:32
Last Modified: 22 Sep 2021 10:32
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/28482

Actions (login required)

View Item View Item