Прирачник за спроведување на националната стратегија за превенција на орални заболувања кај деца од 0-14 год. во Република Северна Македонија

Carcev, Mile and Getova, Biljana and Pavlevska, Meri and Janevska, Sevdalina and Sarakinova, Olivera and Carceva-Salja, Sofija and Alili, Shevale and Dzaferi, Ajsen and Petanovski, Hristo and Spasov, Aleksandar and Grpcevski, Nikola and Miloshevski, Branko (2019) Прирачник за спроведување на националната стратегија за превенција на орални заболувања кај деца од 0-14 год. во Република Северна Македонија. Министерство за здравство - Република Северна Македонија, Скопје. ISBN 978-608-4518-59-4

[thumbnail of PRIRACNIK-NACIONALNA-STRATEGIJA-ZA-PREVENCIJA-NA-ORALNI-ZABOLUVANJA-2019-1.pdf]
Preview
Text
PRIRACNIK-NACIONALNA-STRATEGIJA-ZA-PREVENCIJA-NA-ORALNI-ZABOLUVANJA-2019-1.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Со цел да се спроведе целосна и квалитетна имплементација на Националната стратегија Кординативнот тело го изготви овој Прирачник кој е наменет пред се за специјалистите по детска и превентивна стоматологија и општите стоматолози кои се вклучени во превентивните тимови, но и на сите оние кои се инволвирани на посреденили непосреден начин во реализацијата на Националната стратегија (стоматолошки сестри, гинеколози и педијатри од примарна здравствена заштита, воспитувачи одпредучилишните установи и наставници во основните училишта).
Во Прирачникот се опфатени сите примарни превентивни мерки кои обезбедуват добро орално здравје и на јасен начин се опишани клиничките процедури и протоколи поврзани
со нив.

Item Type: Book
Subjects: Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Sandra Atanasova
Date Deposited: 17 Sep 2020 09:07
Last Modified: 17 Sep 2020 09:07
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/24459

Actions (login required)

View Item View Item