Стручното усовршување на наставникот по историја

Josimovska, Verica (2017) Стручното усовршување на наставникот по историја. In: Петта научно-стручна конференција со меѓународен карактер „Современото воспитание и образование-состојби, предизвици и перспективи“, 17 May 2017, Stip, Macedonia.

[thumbnail of sodrzina-17 мај 2017.pdf]
Preview
Text
sodrzina-17 мај 2017.pdf

Download (659kB) | Preview
[thumbnail of Strucno usovrsuvanje...tekst.pdf]
Preview
Text
Strucno usovrsuvanje...tekst.pdf

Download (512kB) | Preview

Abstract

Професионалниот развој на наставниците е континуиран процес на стекнување на знаења, вештини и компетенции и придонесува за подобрување на квалитетот на работата, зајакнување на мотивацијата и развивање на системот за оценување и самоевалуација. Тој е отворен, динамичен и постојан процес кој вклучува трансфер на нови знаења од различни професионални области и научни дисциплини во светот на праксата, како и следење на европските трендови во подобрување на образованието.
Клучни зборови: историја, настава, образование, усовршувување.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Verica Josimovska
Date Deposited: 24 Feb 2020 11:29
Last Modified: 24 Feb 2020 11:29
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23861

Actions (login required)

View Item View Item