Бактериологија - практикум

Mitrev, Sasa and Arsov, Emilija (2018) Бактериологија - практикум. ISBN ISBN 978-608-244-594-6.

[thumbnail of БАКТЕРИОЛОГИЈА- ПРАКТИКУМ -ФИНАЛНО 31 12 2018 ЛЕКТОРИРАН!.pdf]
Preview
Text
БАКТЕРИОЛОГИЈА- ПРАКТИКУМ -ФИНАЛНО 31 12 2018 ЛЕКТОРИРАН!.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Практикумот по Бактериологија е наменет за делот од вежбите по предметот Бактериологија, за студентите од прв циклус на студии на Земјоделскиот факултет, како и за студентите на студиска програма Биологија, за да може практично со лабораториска работа и записи од истата, своето знаење да го продлабочат во областа на фитобактериологијата.
Значењето на фитопатогените бактерии во едно земјоделско производство е огромно, и затоа мора да се посвети посебно внимание на оваа група паразитни микроорганизми, кои особено се интересни за практична лабораториска работа.
Содржината во практичното помагало ја надополнува наставната содржина за предметот Бактериологија, но со многу теренски и практични лабораториски примери, кои се повторливи за студентите. Овој лабораториски прирачник е напишан за да им помогне на студентите во изолација на фитопатогените бактерии.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Agricultural Sciences > Agricultural biotechnology
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Emilija Arsov
Date Deposited: 11 Feb 2019 07:55
Last Modified: 11 Feb 2019 07:55
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21548

Actions (login required)

View Item View Item