Конзерваторско реставраторски работи на подот во малата црква на археолошкиот локалитет Баргала село Горен Козјак

Nacev, Trajce (2018) Конзерваторско реставраторски работи на подот во малата црква на археолошкиот локалитет Баргала село Горен Козјак. Археол. Инф, 2. pp. 165-172.

[thumbnail of 17_Археолошки_Информатор_2.pdf]
Preview
Text
17_Археолошки_Информатор_2.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Во трудот ќе бидат презентирани резултатите од конзерваторско археолошките истражувања во наосот и во нартекстот, како и конзерваторско реставраторските работи, на подот во наосот.
Клучни зборови:конзервација, реставрација, наос, нартекст

Item Type: Article
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Trajce Nacev
Date Deposited: 21 Jan 2019 10:10
Last Modified: 21 Jan 2019 10:10
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21183

Actions (login required)

View Item View Item