Археолошките истражувања на локалитетот Киселичка Пештера, с.Киселица, Делчево

Nacev, Trajce and Stojanovski, Darko (2018) Археолошките истражувања на локалитетот Киселичка Пештера, с.Киселица, Делчево. Археол. Инф, 2. pp. 27-34.

[thumbnail of 03_Археолошки_Информатор_1.pdf]
Preview
Text
03_Археолошки_Информатор_1.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Археолошките истражувања во Киселичка Пештера беа реализирани, во рамките на проектот Пајонски утврдувања и населби по долината на река Брегалница. Во пештерата досега не се вршени археолошки истражувања. Во трудот ќе бидат презентирани резултатите од сондажните археолошки истражувања во внатрешноста на пештерата, реализирани во 2017 година.
Клучни зборови: пештера, сонда, слој, јама

Item Type: Article
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Trajce Nacev
Date Deposited: 21 Jan 2019 10:09
Last Modified: 21 Jan 2019 10:09
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21182

Actions (login required)

View Item View Item