Штип и Штипско во весникот „Политика“ (1919-1941)

Josimovska, Verica (2018) Штип и Штипско во весникот „Политика“ (1919-1941). In: Зборник на трудови од Меѓународна научна конференција, одржана на 19 и 20 мај 2017г. во Битола „Врските меѓу Р.Македонија и Р.Србија низ вековите и денес“. Козулат на Република Србија во Република Македонија, pp. 515-524. ISBN 978-608-65122-7-9

[thumbnail of Zbornikot-2018-1-8.pdf]
Preview
Text
Zbornikot-2018-1-8.pdf

Download (301kB) | Preview
[thumbnail of sodrzina.pdf]
Preview
Text
sodrzina.pdf

Download (2MB) | Preview
[thumbnail of tekst.pdf]
Preview
Text
tekst.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Трудот обработува написи во весникот „Политика“ кои се однесуваат на Штип и околината. Написите опфаќаат написи од политичкиот, економскиот и културниот живот во градот и околината, како и содржини од секојдневието во градот.

Item Type: Book Section
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Verica Josimovska
Date Deposited: 09 Oct 2018 11:10
Last Modified: 09 Oct 2018 11:10
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20497

Actions (login required)

View Item View Item