Учебник по „Биолошки основи на суровините“

Andronikov, Darko and Kostadinovic Velickovska, Sanja (2018) Учебник по „Биолошки основи на суровините“. Универзитет „Гоце Делчев“-Штип. ISBN 978-608-244-543-4

[thumbnail of биолошки основи на суровините - учебник.pdf]
Preview
Text
биолошки основи на суровините - учебник.pdf

Download (4MB) | Preview

Abstract

Ракописот содржи девет поглавја во кои подробно се елаборирани јаглехидратите, мастите и маслата, протеините, витамините, аромите и мирисите како и основните класи на феромони. Исто така, во овој ракопис е објаснета анатомијата на вегетативните растителни органи и структурата и градбата на анималното ткиво, како и на технолошки значајни микроорганизми.
Овој учебник е наменет за студентите на Техничко-технолошкиот факултет, отсек Прехранбена технологија, со фонд на часови 2+1+1. Во последното поглавје на овој учебник
објаснети се четири лабораториски вежби за добивање на органски соединенија кои се користат во прехранбената технологија.

Item Type: Book
Subjects: Engineering and Technology > Industrial Biotechnology
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Sanja Kostadinovik
Date Deposited: 04 Oct 2018 11:29
Last Modified: 04 Oct 2018 11:29
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20459

Actions (login required)

View Item View Item