Andronikov, Darko and Kostadinovic Velickovska, Sanja (2018) Учебник по „Биолошки основи на суровините“. Универзитет „Гоце Делчев“-Штип. ISBN 978-608-244-543-4
Preview |
Text
биолошки основи на суровините - учебник.pdf Download (4MB) | Preview |
Abstract
Ракописот содржи девет поглавја во кои подробно се елаборирани јаглехидратите, мастите и маслата, протеините, витамините, аромите и мирисите како и основните класи на феромони. Исто така, во овој ракопис е објаснета анатомијата на вегетативните растителни органи и структурата и градбата на анималното ткиво, како и на технолошки значајни микроорганизми.
Овој учебник е наменет за студентите на Техничко-технолошкиот факултет, отсек Прехранбена технологија, со фонд на часови 2+1+1. Во последното поглавје на овој учебник
објаснети се четири лабораториски вежби за добивање на органски соединенија кои се користат во прехранбената технологија.
Item Type: | Book |
---|---|
Subjects: | Engineering and Technology > Industrial Biotechnology |
Divisions: | Faculty of Technology |
Depositing User: | Sanja Kostadinovik |
Date Deposited: | 04 Oct 2018 11:29 |
Last Modified: | 04 Oct 2018 11:29 |
URI: | https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/20459 |
Actions (login required)
View Item |