Проект: Младите за ЕУ - дебатен циклус ”ЕУ Ѕвезди”

Marolov, Dejan and Stojanovski, Strasko (2016) Проект: Младите за ЕУ - дебатен циклус ”ЕУ Ѕвезди”. [Project]

[thumbnail of index.html_id=86] Text
index.html_id=86

Download (26kB)
[thumbnail of Опис на конретната проектна активност при Правен факултет Штип.pdf]
Preview
Text
Опис на конретната проектна активност при Правен факултет Штип.pdf

Download (559kB) | Preview
[thumbnail of Постер.pdf]
Preview
Text
Постер.pdf

Download (173kB) | Preview

Abstract

Во организација на Секретаријатот за европски прашања (СЕП, а во рамките на проектот "Младите за ЕУ" се организира натпреварувачки дебатен циклус ”ЕУ Ѕвезди" во соработка со повеќе универзитети во Република Македонија, вклучително и Правниот Факултет при УГД - Штип.

Учесници на дебатите се студентите од Правниот Факултет во Штип кои дебатираа на темата Политики на образование – квалитет наспроти квантитет во високото образование.

Дебатниот циклус ”ЕУ Ѕвезди” има за цел да го зголеми интересот и знаењето на младите лица за прашања и теми поврзани со ЕУ. Преку дебатите, СЕП цели кон овозможување на отворен форум за дебата помеѓу младите насочен кон охрабрување на критичното милење и поттикнување на култура каде на дебатата се гледа како демократски начин за надминување на разликите во мислењата.

Item Type: Project
Subjects: Social Sciences > Law
Social Sciences > Political Science
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Dejan Marolov
Date Deposited: 19 Apr 2018 15:09
Last Modified: 19 Apr 2018 15:09
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/19851

Actions (login required)

View Item View Item