Бактериологија - скрипта

Mitrev, Sasa and Arsov, Emilija (2017) Бактериологија - скрипта. ISBN 978-608-244-457-4.

Full text not available from this repository.

Abstract

Учебното помагало за предметот Бактериологија, како наставно градиво е наменето за студентите од прв циклус на студии на Земјоделскиот факултет, за да може покрај познавањата од Фитопатологија, своето знаење да го продлабочат во областа на фитобактериологијата.
Значењето на фитопатогените бактерии во едно земјоделско производство е огромно, и затоа мора да се посвети посебно внимание на оваа група паразитни форми.
Општиот дел на Бактериологијата содржи општи податоци за фитопатогените бактерии, како и нивните специфични карактерстики значајни при предивикување болести кај растенијата.
Содржината во учебното помагало Бактериологија е наменето за студентите на прв циклус на студии на Земјоделски факултет, но податоците можат да бидат искористени и од страна на научни истражувачи кои се интересираат за бактериологијата како научна дисциплина, како и земјоделски стручнаци, производители кои директно на терен се соочуваат со проблеми од бактериска природа.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Agricultural Sciences > Agricultural biotechnology
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Emilija Arsov
Date Deposited: 26 Dec 2017 13:32
Last Modified: 26 Dec 2017 13:32
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18846

Actions (login required)

View Item View Item