Во чест на 70 години од СОКОМ - Концерт на ансамблот за современа музика „КонТемпора“

Velkovska-Trajanovska, Valentina and Lazarevski, Vladimir and Miloshevski, Marjan and Bacevska, Katerina and Ivanov, Igor and Janev, Goran (2017) Во чест на 70 години од СОКОМ - Концерт на ансамблот за современа музика „КонТемпора“. [Performance]

[thumbnail of programa Njujork.pdf]
Preview
Text
programa Njujork.pdf

Download (627kB) | Preview

Abstract

Во културниот центар Gallery MC во Њујорк концерт одржи Ансамблот за современа музика „КонТемпора“. Програмата на концертот е целосно посветена на македонското музичко творештво, а на неа прозвучија делата - Дувачки квинтет на композиторот Љубомир Бранѓолица, „Хумореска“ од Александар Џамбазов, „М..С..А..“ на Стојан Стојков, Четири пиеси од Вулнет Таири, „Темно сонце“ на Валентина Велковска-Трајановска, како и композицијата „Нусбарокна суита“ од Вања Николовски-Ѓумар.Концертот е дел од активностите на СОКОМ за празнувањето на 70-годишниот јубилеј на Асоцијацијата.

Ансамблот „КонТемпора“ за оваа прилика настапи во состав: Катерина Бачевска - флејта, Владимир Лазаревски - обоа, Игор Иванов - кларинет, Горан Јанев - хорна и Марјан Милошевски - фагот.

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Valentina Velkovska Trajanovska
Date Deposited: 11 Dec 2017 12:54
Last Modified: 11 Dec 2017 12:54
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/18506

Actions (login required)

View Item View Item