Модел за подобрување на перформансите во хотелската индустрија и туризмот во Македонија

Mitreva, Elizabeta and Petrevska, Biljana and Dimitrov, Nikola and Taskov, Nako and Saneva, Dusica and Miteva, Natasa and Lazarevski, Ilija and Namicev, Petar and Angelkova, Tanja (2017) Модел за подобрување на перформансите во хотелската индустрија и туризмот во Македонија. [Project] (In Press)

[thumbnail of za repoz. OB.06.50  - posledno Барање за финансирање на научно – истражувачки проект.1.pdf]
Preview
Text
za repoz. OB.06.50 - posledno Барање за финансирање на научно – истражувачки проект.1.pdf

Download (351kB) | Preview

Abstract

Предметот на истражување во овој труд е проектирањето и имплементацијата на системот на квалитет од аспект на истражување на неговиот удел во хотелската индустрија и туризмот во Македонија и креирање модел за подобро работење на компаниите. Истражувањето ќе се направи како обид да се согледа постојната состојба во хотелската индустрија и туризмот во Македонија во доменот на проектирањето, имплементацијата и сертификацијата на системот за квалитет.
Податоците добиени од истражувањето ќе ги обедини искуствата и реалноста на значаен број сертифицирани организациски системи во хотелската индустрија и туризмот во Македонија. Анализата на податоците, како и принципите и стратегиите кои ќе произлезат од ова истражување треба да помогнат и да дадат корисни насоки во изработката на модел за подобрување на организациските перформанси, во дефинирање на мерките за остварување на одржливите деловни системи, во поттик на иновативноста, во давање придонес на јакнење на врските помеѓу хотелската индустрија и туризмот, научно истражувачката работа и иновациите.

Item Type: Project
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Elizabeta Mitreva
Date Deposited: 21 Jun 2017 11:17
Last Modified: 11 Dec 2017 11:59
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17956

Actions (login required)

View Item View Item