Историјата како фактор за зближување и почитување на нациите

Cackov, Oliver (2017) Историјата како фактор за зближување и почитување на нациите. In: Международния научен симпозиум Вяра и Култ, 2–4 Oct 2015, Samokov, Bulgaria.

[thumbnail of Preliminary program_Samokov_2015.pdf]
Preview
Text
Preliminary program_Samokov_2015.pdf

Download (169kB) | Preview
[thumbnail of ИСТОРИЈАТА КАКО ФАКТОР ЗА ЗБЛИЖУВАЊЕ И ПОЧИТУВАЊЕ НА НАЦИИТЕ.pdf]
Preview
Text
ИСТОРИЈАТА КАКО ФАКТОР ЗА ЗБЛИЖУВАЊЕ И ПОЧИТУВАЊЕ НА НАЦИИТЕ.pdf

Download (476kB) | Preview
[thumbnail of редакциски одбор.pdf]
Preview
Text
редакциски одбор.pdf

Download (24kB) | Preview
[thumbnail of содржина.pdf]
Preview
Text
содржина.pdf

Download (67kB) | Preview

Abstract

Наставата по историја во демократска Европа треба да зазема клучно место во изградбата на одговорни и активни граѓани, и во изградбата на почитување на сите видови разлики. Во трудот е дадено дека историјата треба да игра важна улога во промовирањето на фундаменталните вредности, како што се, толеранцијата, взаемното разбирање, човековите права и демократија.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Oliver Cackov
Date Deposited: 26 May 2017 08:06
Last Modified: 26 May 2017 08:06
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17819

Actions (login required)

View Item View Item