Изложба на фотографии изработени од студентите на Технолошко - техничкиот факултет при УГД, на настанот 70 години НУ-УБ „Гоце Делчев“ - Од читалиште до библиотека!

Risteski, Sanja (2016) Изложба на фотографии изработени од студентите на Технолошко - техничкиот факултет при УГД, на настанот 70 години НУ-УБ „Гоце Делчев“ - Од читалиште до библиотека! [Show/Exhibition]

[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
15726994_10154709866115295_4783030322700017225_n.pdf

Download (86kB) | Preview

Abstract

Во рамки на настанот 70 години НУ-УБ „Гоце Делчев“ - Од читалиште до библиотека, студентите на Технолошко - техничкиот факултет при УГД ги покажаа своите креативни способности преку изложба на фотографии. Целта беше да им се покаже на присутните колку знаењето е важно за едно општество и колку истото влијае на потсвеста на младите луѓе. Преку фотографиите студентите испратија важна порака - "Eдукацијата е основниот клуч кон успехот и само млади и едуцирани умови може да го променат светот на подобро".

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Sanja Spasova
Date Deposited: 03 Apr 2017 11:07
Last Modified: 29 Mar 2018 11:46
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17669

Actions (login required)

View Item View Item