Етика и деловна комуникација -авторизирани предавања

Majhosev, Andon (2013) Етика и деловна комуникација -авторизирани предавања. . (Unpublished)

[thumbnail of ЕТИКА И ДЕЛОВНА КОМУНИКАЦИЈА (Autosaved).docx] Text
ЕТИКА И ДЕЛОВНА КОМУНИКАЦИЈА (Autosaved).docx

Download (400kB)

Abstract

Во авторизираните предавања се содржани најважните аспекти на етиката и моралот поставени во контекст на деловната комуникација во современото општество. Деловната сфера е тесно поврзана со етиката и етичките кодекси, односно професионалната етика кои се важен аспект на целокупната општествена комуникација.Комуникацијата е неодминлив дел на деловната сфера и деловниот успех. Поради тоа, авторизираните предавања ги опфаќаат и најважните аспекти на комуникацијата, елементите на комуникацискиот процес, видовите (начините) на комуникација, непосредните и посредните форми на деловни комуникација, деловниот бон-тон, усмената и писмената комуникација, современите начини на деловно комуницирање (интернет, и др.)
клучни зборови: етика, деловна сфера, комуникација.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Law
Social Sciences > Media and communications
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Andon Majhosev
Date Deposited: 24 Aug 2015 11:58
Last Modified: 24 Aug 2015 11:58
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13704

Actions (login required)

View Item View Item