Функционална храна-тренд или неопходност?

Smilkov, Katarina and Gjorgieva Ackova, Darinka (2012) Функционална храна-тренд или неопходност? Фармацевтски информатор (32). pp. 42-43. ISSN 1409 - 8784

[thumbnail of Farmacevtski informator br.32.pdf]
Preview
Text
Farmacevtski informator br.32.pdf

Download (367kB) | Preview
[thumbnail of Функционална храна КС Фарм. информатор.doc] Text
Функционална храна КС Фарм. информатор.doc

Download (67kB)

Abstract

Трудот опфаќа дефиниција и поделба на функционалната храна од стручен аспект, опфаќајќи ги неколкуте видови функционална храна: збогатена храна, храна со намалено количество на нутриенти, храна која содржи супстанции од растително потекло, фитоестрогени, храна со додадени состојки и храна која содржи пробиотици и пребиотици.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Health sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Katarina Smilkov
Date Deposited: 16 Mar 2015 10:47
Last Modified: 06 Mar 2018 10:37
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12905

Actions (login required)

View Item View Item