Испитување на различни хибриди на сончоглед во услови без наводнување во Св. Николе

Karov, Ilija and Mitrev, Sasa and Arsov, Emilija and Kovacevik, Biljana (2012) Испитување на различни хибриди на сончоглед во услови без наводнување во Св. Николе. [Project]

[thumbnail of Информации за проект.pdf]
Preview
Text
Информации за проект.pdf

Download (184kB) | Preview

Abstract

Главната цел на проектот вклучува испитување на над 200 хибриди на сончоглед од повеќе земји од светот. Опитот се поставува на површините на Уни сервис АГРО, Амзабегово.
Година на започнување на активностите по проектот 2012.
Одгледување на хибридни сорти на сончоглед во сушни услови, испитување на здравстена состојба и процент на масленост.

Item Type: Project
Subjects: Agricultural Sciences > Agricultural biotechnology
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Emilija Arsov
Date Deposited: 09 Feb 2015 10:00
Last Modified: 23 Dec 2016 13:17
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12562

Actions (login required)

View Item View Item