Образование и компетенции со кои се стекнува медицинската сестра со завршување на Втор циклус на специјалистички студии, и местото на патронажната и семејната специјализирана сестра во здравството

Panova, Gordana (2014) Образование и компетенции со кои се стекнува медицинската сестра со завршување на Втор циклус на специјалистички студии, и местото на патронажната и семејната специјализирана сестра во здравството. Симпозиум со меѓународно учество Медицинските сестри/акушерки: Сила за промени „Ресурс од витално значење за здравјето“.

[thumbnail of ZBORNIK ZMSTAM.pdf]
Preview
Text
ZBORNIK ZMSTAM.pdf

Download (1MB) | Preview
[thumbnail of Образование  и компетенции со кои се стекнува медицинската сестра со завршување на Втор циклус на специјалистички студии.pdf]
Preview
Text
Образование и компетенции со кои се стекнува медицинската сестра со завршување на Втор циклус на специјалистички студии.pdf

Download (449kB) | Preview

Abstract

Факултетот за Медицински науки е високообразовна установа која врши високообразовна, научноистражувачка и високостручна здравствена и апликативна дејност од областа на Медицинските науки. Факултетот за медицински науки е единица во состав на Универзитетот „Гоце Делчев„ во Штип.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Health sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Gordana Panova
Date Deposited: 05 Feb 2015 11:35
Last Modified: 05 Aug 2015 10:48
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12416

Actions (login required)

View Item View Item