Технички решенија за зголемување на безбедноста и сигурноста при експлоатација на тракторите во јавниот сообраќај

Dimitrovski, Zoran (2014) Технички решенија за зголемување на безбедноста и сигурноста при експлоатација на тракторите во јавниот сообраќај. In: Втора меѓународна научна конференција „Влијанието на научно – технолошкиот развиток во областа на правото, економијата, културата, образованието и безбедноста во Република Македонија“, 30-31 Oct 2014, Skopje, Macedonia.

[thumbnail of EVROBALKAN 2014 Trud 1.pdf]
Preview
Text
EVROBALKAN 2014 Trud 1.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Во трудот се прикажани техничките превентивни мерки со цел спречување и намалување на
несреќите со трактори во земјоделското производство во Република Македонија. Според
резултатите од истражувањата во Република Македонија во периодот од 2008 до 2012 година во
сообраќајнте несреќи со трактори вкупно загинале 47 лица, 168 се тешко повредени и 604 лица се
добиле со лесни повреди. Со цел спречување на бројот на несреќи со трактори и намалување на
бројот на повредени лица во земјоделското производство треба доследно да се применуваат
техничките мерки за зголемување на безбедноста и сигурноста при работа со земјоделските
машини.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Agricultural Sciences > Agricultural biotechnology
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Zoran Dimitrovski
Date Deposited: 04 Feb 2015 09:40
Last Modified: 04 Feb 2015 09:40
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12300

Actions (login required)

View Item View Item