ТАБУ - време на страх и страдание, преследването на македонците в България по времето на комунизма (1944 - 1989)

Stojkov, Stojko (2014) ТАБУ - време на страх и страдание, преследването на македонците в България по времето на комунизма (1944 - 1989). Documentation. Друштво на репресираните Македонци во Бугарија, Сандански, Бугарија.

[thumbnail of TABU REPRESITORIUM.pdf]
Preview
Text
TABU REPRESITORIUM.pdf

Download (10MB) | Preview

Abstract

Книгава е посветена на репресирањето на луѓето со македонска самосвест во Бугарија во времето на комунизмот. Низ богат изворски материјал од спомени, документи, досеја, судски одлуки, слики и сл. е проследена нелесната судбина на оние кои се застапувале и бореле за својата македонска националност во Бугарја.

Item Type: Monograph (Documentation)
Subjects: Humanities > History and archaeology
Humanities > Other humanities
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Stojko Stojkov
Date Deposited: 02 Dec 2014 11:57
Last Modified: 02 Dec 2014 11:57
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11505

Actions (login required)

View Item View Item