Броматологија - скрипта

Kostik, Vesna and Smilkov, Katarina (2014) Броматологија - скрипта. ISBN 978-608-244-037-8.

Full text not available from this repository. (Request a copy)

Abstract

Скриптата „Броматологија” е наменета како основна литература за изучување на предметот Броматологија за студентите од студиската програма Фармација на Факултетот за медицински науки при Универзитетот „Гоце Делчев” во Штип. Основна цел на оваа скрипта е да ги упати студентите во основите на научната дисциплина Броматологија, да го разберат нејзиниот обем и суштина и нејзината улога во професијата фармацевт. Овој материјал обезбедува стручно знаење од областа, кое се однесува на составот, структурата и својствата на животните намирници, како и на промените кои се случуваат со истите при нивно производство,обработка, преработка, конзервирање, чување, сѐ до нивното внесување во човековиот организам.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Vesna Kostik
Date Deposited: 29 Dec 2014 10:47
Last Modified: 08 Apr 2015 12:22
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11493

Actions (login required)

View Item View Item