Технологијата во музичкото образование - истражувања и можности

Nasev, Lence (2014) Технологијата во музичкото образование - истражувања и можности. In: Научна конференција „Реформите во воспитно-образовниот систем во Република Македонија“, Денови на педагогија, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје, Филозофски факултет, Институт за педагогија, 2014.

[thumbnail of Agenda-Denovi na pedagogija 2014 (3).pdf]
Preview
Text
Agenda-Denovi na pedagogija 2014 (3).pdf

Download (406kB) | Preview
[thumbnail of pedagogija 2014.pdf]
Preview
Text
pedagogija 2014.pdf

Download (259kB) | Preview

Abstract

Современите технолошки средства во рамките на училишниот курикулум се вклучени како значаен непосреден фактор во современиот воспитно-образовен процес. Поради нивните интеракциски карактеристики, улогата на наставникот е сменета, тој станува организатор и водач на образовниот процес. Ефектот од употребата на современите средства во наставниот процес во најголема мера ќе зависи од начинот нивната употреба, односно дали тие ќе бидат искористени во функција на очигледност и помош на наставниците за одредена содржина полесно да им се приближи на сфаќањата на учениците или пак нивната употреба ќе биде искористена за менување на карактерот на воспитно - образовниот процес.
Целта на трудот е преку анализа на истражувањата поврзани со технологијата и музичкото образование да се согледаат недостатоците и можностите за нивна интеграција.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Lence Nasev
Date Deposited: 22 Sep 2014 10:57
Last Modified: 07 Aug 2015 12:30
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10496

Actions (login required)

View Item View Item