Уметност, култура и музичко образование

Nasev, Lence (2013) Уметност, култура и музичко образование. Воспитание - списание за образовна теорија и практика, 8 (12). pp. 71-74. ISSN 1857-5331

[thumbnail of Lence, Vospitanie 2012-13.pdf]
Preview
Text
Lence, Vospitanie 2012-13.pdf

Download (702kB) | Preview

Abstract

Целта на трудот е да се поттикнат пошироки размислувања со кои ќе се дефинираат причините за слабостите на музичкото образование. Имплементацијата на реформите во образовниот систем во Р. Македонија претставува реален ризик за згаснување на овој предмет кој тесно е поврзан со уметноста и културата.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Lence Nasev
Date Deposited: 02 Jul 2014 14:01
Last Modified: 02 Jul 2014 14:01
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10381

Actions (login required)

View Item View Item