Педагошката пракса во едукативниот процес на идните наставници по музичко образование

Nasev, Lence (2011) Педагошката пракса во едукативниот процес на идните наставници по музичко образование. Годишен зборник 2011 на Факултетот за музичка уметност при УГД Штип, 2 (2). pp. 99-103. ISSN 1857-7296

[thumbnail of Педагошката пракса во едукативниот процес по музичко образование, Ленче Насев.pdf]
Preview
Text
Педагошката пракса во едукативниот процес по музичко образование, Ленче Насев.pdf

Download (378kB) | Preview

Abstract

Во изминатиот период во Р. Македонија се случија две битни промени и реформи во рамките на образовниот систем кои се одразија и врз наставата по музичко образование. Тоа се (1) воведувањето на деветгодишното основно образование (Концепција за деветгодишно образование, 2007) и (2) воведувањето на Болоњскиот систем во македонското високо образование.
Без разлика на промените основните цели и задачи во образувањето и оформувањето на профилот наставник по музичко образование, се засноваат врз стекнување на темелно и целосно музичко образование.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Lence Nasev
Date Deposited: 01 Jul 2014 13:33
Last Modified: 01 Jul 2014 13:33
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10339

Actions (login required)

View Item View Item