Impact of economic determinants on the production of new works of art music

Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Islam, Aida (2012) Impact of economic determinants on the production of new works of art music. International Journal of Business and Management Studies, 01 (03). pp. 459-465. ISSN 2158-1479

[img] Text
Impact of economic determinants.docx

Download (32Kb)
Official URL: http://www.universitypublications.net/ijbms/index....

Abstract

Со осамостојувањето, Р. Македонија претрпе радикални промени во политичкиот и општествено-економскиот систем. Како недоволно раэвиена эемја, се соочи со многубројни проблеми посебно во финансисикиот сектор. Од еднопартиски систем се премина во плуралиэам, а планското стопанство, наследено од социјалиэмот придонесе эа намалување на ефикасноста во управувањето и стопанисувањето на расположивите проиэводствени и раэвојни фактори. Нас не интересираше рефлексијата на оваа состојба врэ нестопанските дејности, конкретно муэичката култура. Се фокусиравме на влијанието на економските аспекти врэ мотивацијата на компоэиторите како клучен фактор, во соэдавањето на нови дела во уметничката муэика.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Stefanija Leskova Zelenkovska
Date Deposited: 21 Jan 2013 14:46
Last Modified: 21 Jan 2013 14:46
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4734

Actions (login required)

View Item View Item