Проблемите во клавирската техника и нивната рефлексија врз развојот на младите пијанисти

Mihajlovski, Angele (2012) Проблемите во клавирската техника и нивната рефлексија врз развојот на младите пијанисти. In: Проблемите во клавирската техника и нивната рефлексија врз развојот на младите пијанисти. (Unpublished)

[img] Slideshow
Проблемите во клавирската техника и нивната рефлексија врз....pptx - Presentation

Download (10Mb)

Abstract

- Техничките проблеми како последица од физичката неподготвеност на прстите - сериозна препрека на патот на голем број млади пијанисти. - улогата на педагогот при: *амортизацијата на психолошката напнатост; *откривањето на причинителот на „тремата“ *примената на соодветна „терапија“ за намалување или отстранување на таа психичка тензија. - Методско решение на одредени пијанистички елементи (скалично движење, ротационо движење, движење на разложени тризвуци и четиризвуци со подметнување на палецот и преметнување на раката)

Item Type: Conference or Workshop Item (Other)
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Angele Mihajlovski
Date Deposited: 10 Dec 2012 15:23
Last Modified: 10 Dec 2012 15:23
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3217

Actions (login required)

View Item View Item