Рецитал на студентот Петре Штерјов од класата на проф. д-р Милица Шкариќ со премиерна изведба на пиеси оп.11 од Т.Зографски

Skarik, Milica and Sterjov, Petre (2015) Рецитал на студентот Петре Штерјов од класата на проф. д-р Милица Шкариќ со премиерна изведба на пиеси оп.11 од Т.Зографски. [Performance]

[img]
Preview
Image
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_milica.skarik_Documents_My Pictures_Петре Штерјов рецитал Велес плакат.jpg

Download (68Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Петре Штерјов програма рецитал Велес.pdf

Download (76Kb) | Preview
[img] Text
koncert-na-mladiot-pijanist-petre-shterjov-vo-veles

Download (44Kb)
[img] Text
-Ш�%82е�%80�%98ов-за-п�%80в-па�%82-изведе-дела-од-�%97ог�%80а�%84�%81ки-кои-до�%81ега-ги-извед�%83вал-�%81амо-ав�%82о�%80о�%82

Download (30Kb)

Abstract

На 18 јули 2015 во Велес во салата „Бели мугри“ со солистички рецитал се претстави младиот и надежен пијанист Петре Штерјов, студент на трета година по пијано во класата на проф. д-р Милица Шкариќ. Штерјов изведе дела од Чимароза, Хендел, Хајдн, Лист, а премиерно во Македонија ги изведе Пиесите оп.11 од македонскиот композитор Т. Зографски. Рециталот беше дочекан со воодушевување од присутната публика, а посебна атракција за медиумите беше премиерната изведба во Македонија на пиесите оп.11 од Зографски. Овие пиеси претходно биле изведени само еднаш и тоа од самиот композитор во Белград.

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Milica Skarik
Date Deposited: 13 Oct 2015 09:02
Last Modified: 13 Oct 2015 09:02
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13937

Actions (login required)

View Item View Item