Items where Division is "Faculty of Music Art" and Year is 2022

Group by: Creators | Item Type | No Grouping
Jump to: A | D | G | J | K | L | M | P | S | T | V | Z
Number of items: 101.

A

Angelov, Goranco (2022) Електронските медиуми - реална или иреална база за етномузиколошки истражувања. In: 21 International Symposium on Balkan Folklore - 2022. (Unpublished)

Angelov, Goranco (2022) Концерт „15 традиционални мелодии по повод 15годишнината на Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип. [Image]

Angelov, Goranco (2022) Семинар „Летна академија Танец“ - 2022. .

Angelov, Goranco (2022) Музичко-научна манифестација Струшка музичка есен - 2022. In: Музички релации - историја, интерпретација, интердисциплинарност. (Unpublished)

Angelov, Goranco (2022) Новогодишен концерт на студентите по традиционални инструменти 2022. [Performance]

Angelov, Goranco (2022) Семинар за народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ 2022 год. .

D

Doneva, Nikolinka and Despodov, Zoran and Mijalkovski, Stojance and Ivanovski, Dejan and Zendelska, Afrodita and Hadzi-Nikolova, Marija (2022) Pipe umbrella support modified method, case study: central dicline in mine Sasa. In: XIII Expert conference themed: Technology of underground and surface mining of mineral raw materials ”Podex – Poveks” ’22, 14-16 Oct 2022, Ohrid.

G

Gavrilovski, Goce (2022) Класификација на фолклорните елементи во мелодиката преку начин на употреба на автентична мелодија во делото „Илинденси Диптих“, од авторот Стојан Стојков, Струшка музичка есен. In: СМЕ 2022, 24 Sept 2022, Struga. (In Press)

Gavrilovski, Goce (2022) „Капетан“, за мешан хор. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2022) "Kapetan"- G.Gavrilovski, for mixed choir. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2022) Kapetan- Gavrilovski Goce. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2022) Lazarenki- DMM 2022. [Performance]

Gavrilovski, Goce (2022) Toccate, Concert Etude- Perpetuum mobile- for violin- solo. [Performance]

J

Jankoski, Marjan (2022) Изведба на композицијата „Киниса моме (брат и сестра)“ од авторот проф. м-р Марјан Јанкоски. [Performance]

Jankoski, Marjan (2022) Изведба на композицијата „Кога бев дете (мозаик од слики)“ од авторот проф. м-р Марјан Јанкоски. [Performance]

Jankoski, Marjan (2022) Изведба на композицијата „На пат за дома“ (концертна пиеса) од авторот проф. м-р Марјан Јанкоски во Созопол (Р. Бугарија). [Performance]

Jankoski, Marjan (2022) Изведба на композицијата „Концертна пиеса“ од авторот проф. м-р Марјан Јанкоски во Софија (Р. Бугарија). [Performance]

Jankoski, Marjan (2022) Настап на проф. м-р Марјан Јанкоски со студентите од класата по народни инструменти на новогодишниот концерт насловен „Вдиши музика“. [Performance]

Jankoski, Marjan (2022) Настап на проф. м-р Марјан Јанкоски на целовечерниот концерт на женскиот младински хор при МКЦ - Скопје. [Performance]

Jankoski, Marjan and Lazarevski, Vladimir (2022) Изведба на делото "Dove's wing" (за обоа, флејта и пијано) од авторот проф. м-р Марјан Јанкоски во Њујорк (САД). [Performance]

Jovanov, Ilco (2022) Антице, Илчо Јованов. [Composition]

Jovanov, Ilco (2022) Илчо Јованов,Судбо моја. [Composition]

Jovanov, Ilco (2022) Илчо Јованов, Дотече вода студена. [Composition]

Jovanov, Ilco (2022) Илчо Јованов, Семакедонски собир. [Performance]

Jovanov, Ilco (2022) Гоце фест 2022. Гоце фест.

K

Kitanovski, Antonijo (2022) Balkan Youth Jazz Orchestra. [Performance]

Kitanovski, Antonijo (2022) Toni Kitanovski, Afro Gitano. [Performance]

Kitanovski, Antonijo (2022) Toni Kitanovski, film score composer for a film Blue hour. [Composition]

Kitanovski, Antonijo (2022) Toni Kitanovski, music composer/performer and Dallas Black dance Theatre. [Composition]

Kitanovski, Antonijo (2022) Toni Kitanovskitrio at Roccella Jazz festival, Italy. [Performance]

Kitanovski, Antonijo and Popovski, Saso and Josifovski, Oliver and Sekulovski, Aleksandar (2022) Кавадарци џез фестивал. [Performance]

L

Lazarevski, Dejan (2022) Технички вежби за класична гитара. In: Технички вежби за класична гитара. УГД -Штип, pp. 1-65. ISBN 978-608-244-886-2

Lazarevski, Dejan (2022) Камерен Концерт Дејан Лазаревски-Гитара и Виктор Пешчеров-Гитара Хортен,Норвешка 2022. [Performance] (Unpublished)

Lazarevski, Dejan (2022) Дејан Лазаревски-Член на организационен одбор на Меѓународен фестивал со натпреварувачки карактер на млади музичари ДМУЦ “Сергеј Михајлов “Штип 2022. MES. (Unpublished)

Lazarevski, Dejan (2022) Камерен Концерт Дејан Лазаревски-Гитара и Горан Тонев-Гитара НУЦК "Антон Панов Струмица" 2022. [Performance] (Unpublished)

Lazarevski, Dejan (2022) Камерен Концерт Дејан Лазаревски-Гитара и Иле Колев-Кларинет НУ "Ликовен салон" Велес 2022. [Performance] (Unpublished)

Lazarevski, Dejan (2022) Камерен Концерт Дејан Лазаревски-Гитара и Иле Колев-Кларинет ОУК "Дом на млади" Штип 2022. [Performance] (Unpublished)

Lazarevski, Dejan (2022) Камерен Концерт Дејан Лазаревски-Гитара и Иле Колев-Кларинет НУЦК "Ацо Шопов" Штип 2022. [Performance] (Unpublished)

Lazarevski, Dejan (2022) Камерен Концерт Дејан Лазаревски-Гитара и Иле Колев-Кларинет НУЦК "Антон Панов" Струмица 2022. [Performance] (Unpublished)

Lazarevski, Dejan (2022) Камерен Концерт Дејан Лазаревски-Гитара и Иле Колев-Кларинет Дом на култура "Злетовски Рудар" Пробиштип 2022. [Performance] (Unpublished)

Lazarevski, Dejan (2022) Солистички Концерт на Дејан Лазаревски- НУЦК "Ацо Шопов" Штип (2022). [Performance] (Unpublished)

Lazarevski, Dejan (2022) Дејан Лазаревски-Член во жири комисија за Гитара, на 60-ти Државен натпревар за ученици во основно музичко училиште и студенти на факултет за музичка уметност, 2022. MES & EU. (Unpublished)

M

Mihajlovski, Angele and Kolev, Ile (2022) Дијалог за кларинет и пијано, концерт во НУЦК Антон Панов Струмица. [Performance] (Unpublished)

P

Pavlovski, Branko and Dashik, Gjurgica (2022) Концерт на Бранко Павловски - солист на кларинет со камерниот оркестар Профундис. [Performance] (Unpublished)

Pavlovski, Branko and Miteva, Zlatka and Trbojevik, Natasa (2022) Концерт на Трио Академико на Свечената Академија во Штип по повод Националниот ден на НР Кина. [Performance] (Unpublished)

Pavlovski, Branko and Potevska Popivoda, Emilija (2022) Концерт на Бранко Павловски на кларинет и Емилија Потевска Попивода на пијано во Истанбул, Турција. [Performance] (Unpublished)

Popovski, Saso (2022) Гранада џез фестивал Шпанија. [Performance]

Popovski, Saso (2022) Мајсторски клас Гранада Шпанија. In: Влијанието на Балканските ритми во современиот џез, 15 June 2022, Granada, Spain.

Popovski, Saso (2022) Ла Лолаина културен центар Нигуелас Шпанија. [Performance]

Popovski, Saso (2022) Кларенс џез клуб Малага Шпанија. [Performance]

Popovski, Saso (2022) Нишвил џез фестивал Србија. [Performance]

Popovski, Saso (2022) Француско-Балканска. џез мрежа. In: Француско-Балканска. џез мрежа, 08-11 Sept 2022, Tirana, Albania.

Popovski, Saso (2022) Мајсторски клас Клуж Напока Романија. In: Transilvania Jazz Festival, 04 Nov 2022, Cluj Napoca, Romania.

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2022) Џез Фабрика Фестивал Битола. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2022) Фестивал Музикастрада. Монтополи, Италија. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2022) Оне Џез Фестивал. Баја Маре, Романија. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2022) Трансилванија Џез Фестивал Романија. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor (2022) Трансилванија џез фестивал 2022 Залау Романија. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor and Kuzmanov, Kiril (2022) Астибо џез фестивал Штип. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor and Kuzmanov, Kiril (2022) Куманово џез фестивал. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Filipovski, Viktor and Kuzmanov, Kiril and Dautovski, Ratko (2022) Денес се е џез фестивал Скопје. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Kuzmanov, Kiril and Dautovski, Ratko (2022) Интернационален ден на џезот Битола 2022. [Performance]

Popovski, Saso and Bejkov, Ivan and Sekulovski, Aleksandar (2022) Дева џез фестивал Романија. [Performance]

Popovski, Saso and Kitanovski, Antonijo (2022) Јавна трибина - Џезот како алатка за културен и интелектуален просперитет на македонското општество. Здружение на џез музичари Македонија.

Potevska Popivoda, Emilija (2022) Concert tour in Montenegro. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija (2022) Ema Popivoda & Profundis Orchestra - Concert in Sorrento. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija (2022) Ema Popivoda - piano with Profundis Orchestra. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija (2022) Ema Popivoda - solo concert in Prague. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija (2022) Ema Popivoda - solo recital in Ancona. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Pejik, Bozhidar (2022) Concert of Bozidar Pejik - cello and Ema Popivoda - piano. [Performance] (Unpublished)

Potevska Popivoda, Emilija and Sate, Asami (2022) Ema Popivoda & Asami Sate (Japan) - piano duo. [Performance] (Unpublished)

S

Skarik, Milica (2022) Онлајн пијано работилници со проф. д-р Милица Шкариќ. In: Онлајн пијано работилници со проф. д-р Милица Шкариќ, 5-9 мај 2022, Онлајн вебинар.

Skarik, Milica (2022) Концертни настапи на студентите Александра Здравева и Лина Данова од класата по пијано на проф. д-р Милица Шкариќ. [Performance]

Skarik, Milica and Emilija, Potevska Popivoda (2022) Меѓународни семинари по пијано и вебинар на Музичката Академија во Штип. In: Меѓународни семинари по пијано и вебинар на Музичката академија во Штип, Nov - Dec 2022, Stip. (Unpublished)

T

Trajkova, Nevenka (2022) Настап на д-р Невенка Дуковска на дипломски испит по гитара. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Arevski, Vane (2022) Концерт флејта и пијано во Њујорк м-р Ване Аревски и д-р Невенка Дуковска. [Project]

Trajkova, Nevenka and Mihajlovski, Angele (2022) Концерт на пијано дуо „Танго“ - Демир Капија. [Project] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Mihajlovski, Angele (2022) Концерт на пијано дуо „Танго“ во Кавадарци. [Project] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2022) Концерт на дуо „Грациозо“ Невенка Дуковска(пијано), Кристина Палија (сопран) и специјален гостин Слободанка Танева (мецосопран). [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2022) Концерт на дуо Грациозо во Сеговија,Шпанија. [Project] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2022) Концерт на дуо Грациозо во Мадрид, Шпанија. [Project] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka (2022) Концерт на Наташа Трбојевиќ и Златка Митева во ООМУ Боро Џони во Струмица. [Project] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka (2022) Концерт на Наташа Трбојевиќ и Златака Митева во ООМУ „Лазо Мицов Рале“ - Кавадарци. [Project] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka (2022) Концерт на Наташа Трбојевиќ и Златка Митева во Дом на култура во Гевгелија. [Project] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko (2022) Концерт на Трио академико на Хуманитарната изложба „Барокни деца" во УГ Безистен во Штип. [Performance] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2022) Концерт на Трио академико во Мултикултурен центар во Кочани. [Project] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2022) Концерт на Трио Академико во рамките на Единаесеттиот меѓународен франкофонски фестивал „Солеј“ во Созопол , Р.Бугарија. [Project] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2022) Концерт на Трио академико во КИЦ на РСМакедонија во Софија, РБугарија. [Project] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Pavlovski, Branko and Jankoski, Marjan (2022) Концерт на Tрио академико во рамките на фестивалот „Pro Musika“ во Музејот на македонската борба во Скопје. [Project] (Unpublished)

Trbojevik, Natasa and Miteva, Zlatka and Velkovska-Trajanovska, Valentina (2022) „Вече флауте и клавира“ - Концерт на Златка Митева и Наташа Трбојевиќ на Фестивалот „Мај месец музике“ во МУ „Стеван Мокрањац“ во Врање, РСрбија. [Project] (Unpublished)

V

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2022) Можам, оти жена сум. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2022) 45 Denovi na makedonska muzika. SOKOM.

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2022) Koncert na gudacki kvartet - SME2022. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2022) Koncert „Moj roden grad“. [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2022) La Femme - Journey of Female Composers. [Audio]

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2022) Mojot roden grad - Koncert na kamerno-solisticki dela na Vlastimir Nikolovski. SOKOM i Dom na kultura Marko Cepenkov.

Velkovska-Trajanovska, Valentina (2022) Play it loud "The position of women in the music sector in Macedonia". [Performance]

Velkovska-Trajanovska, Valentina and Skarik, Milica and Lazarevski, Vladimir (2022) Tale and Corona. Produkcija MS.

Velkovska-Trajanovska, Valentina and Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2022) Macedonian Contemporary Composers. In: Macedonian Contemporary Composers, 16 Nov 2022, Palacky University.

Z

Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2022) Кон концертот на Камерниот оркестар на Музичка младина на Македонија „Саша Николовски-Ѓумар“. SOKOM/Sojuz na kompozitori na Makеdonija.

Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2022) Рецензија за Денови на македонска музика - концерт на хорот ПРОАРС. SOKOM/Sojuz na kompozitori na Makdonija.

This list was generated on Fri Apr 12 12:45:55 2024 CEST.