Items where Division is "Art Academy" and Year is 2021

Group by: Creators | Item Type | No Grouping
Jump to: B | D | E | G | J | K | M | T
Number of items: 32.

B

Buzharovska, Rumena and Jakimovska, Jana (2021) Што виде бубамарата? - илустрирана детска книга поезија. Чудна шума. ISBN 978-608-4938-21-7

D

Despot, Katerina (2021) Европскиот мебел во делот на културното наследство во Штип и негова трансформација во современи концепти за простор. Културното наследство низ призмата на ликовната уметност, 1 (1). pp. 30-38. ISSN ISBN: 978-608-66627-7-6

Despot, Katerina and Sandeva, Vaska (2021) Еклектични изохипси. [Show/Exhibition]

E

Efremov, Jordan and Kertakova, Marija and Dimitrijeva-Kuzmanoska, Vanga (2021) Expression of personality through dressing. Tekstilna industrija, 69 (1). pp. 28-35. ISSN 0040-2389

G

Gavrilovski, Goce and Mihajlovski, Angele (2021) Рецензија на учебно помагало. ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани.

J

Jakimovska, Jana (2021) Мурал на Лилјана Дирјан и Богомил Ѓузел. [Artefact]

Jakimovska, Jana (2021) Меморијалниот комплекс на паднатите борци на револуцијата од Богдан Богдановиќ во Штип – одраз на едно минато време и поттик за иднината. In: Културното наследство низ призма на ликовната дејност. Mitko Sterjov, Zavod i muzej Stip, pp. 58-66. ISBN 978-608-66627-7-6

Jakimovska, Jana (2021) Cover illustration for the book Migration and Asylum. [Artefact]

Jakimovska, Jana (2021) Cover photograph for My Mark - exhibition catalogue. [Artefact]

Jakimovska, Jana (2021) Online solo exhibition, Podium Jadro. [Show/Exhibition]

Jakimovska, Jana (2021) Pandemic Inspirations, group exhibition. [Show/Exhibition]

Jakimovska, Jana (2021) Solo Exhibition in NUCK Trajko Prokopiev Kumanovo. [Show/Exhibition]

Jakimovska, Jana and Cardula, Zoran and Jovanovikj, Gjorgje and Trajkovikj, Nemanja and Kostovski, Goran (2021) 5 Слики - групна изложба во рамки на петтата Текстилијада. [Show/Exhibition]

Jakimovska, Jana and Markovic, Marina (2021) Art Colony Galichnik Exhibition. [Show/Exhibition]

Jakimovska, Jana and Miloseski, Slobodan and Despot, Katerina and Efremov, Jordan and Dimitrijeva, Vanga and Sandeva, Vaska and Namicev, Petar and Risteski, Sanja (2021) Културното наследство низ призма на ликовната дејност - изложба. [Show/Exhibition]

Jakimovska, Jana and Temkova, Ana and Mehmeti, Shqipe and Maneva Chupovska, Jana and Ivanovska, Ana and Filipova Kitanovska, Simonida and Gligorievska Kochoska, Zhaklina and Gelevska Veljanoska, Zhaneta and Bozhinovska, Emilija and Frangovska, Ana (2021) Мојот белег - групна изложба. [Show/Exhibition]

K

Kertakova, Marija and Jordeva, Sonja and Efremov, Jordan (2021) Analiza prve autohtone subkulture u istoriji mode – Antimodni stil Enkroajabla i Mervejeza („Incroyables” i „Merveilleuses”). Tekstilna industrija, 69 (2). pp. 48-59. ISSN 0040-2389

M

Miloseski, Slobodan (2021) Проткаени сеќавања - самостојна изложба. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2021) Интерактивни рефлексии - самостојна изложба. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2021) Трансценденција - самостојна изложба. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2021) Поврзување на две култури преку визуелната уметност - изложба на Слободан Милошески и Лазе Трипков. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2021) Феникс. In: Меѓународна ликовна колонија Дрен, 19-25.07.2021 год., Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп.

Miloseski, Slobodan (2021) Културното наследство низ призмата на ликовната дејност. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2021) 1st International Visual Arts Biennial Exhibition. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2021) Современа скулптура 2021. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2021) Мал формат 2021. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2021) Миниартура 2021. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2021) Изложба на дела од Меѓународната ликовна колонија „Дрен 2021“. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2021) 75 години ДЛУМ - јубилејна изложба. [Show/Exhibition]

Miloseski, Slobodan (2021) International Pandemic Inspirations Exhibition - 2021. [Show/Exhibition]

T

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2021) „Мај месец музике“ - Врање , Србија/ Концерт - вечер на соло песни. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Velkova, Pamela (2021) Концерт на современа музика Дуо Grazioso м-р Кристина Палија - сопран д-р Невенка Дуковска - пијано и гостин на концертот Памела Велкова - виолина. [Project] (Unpublished)

This list was generated on Tue Oct 3 10:27:00 2023 CEST.