Items where Author is "Petrev, Sasko"

Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 14.

Composition

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Kolev, Ile and Petrev, Sasko and Vladimirova, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2020) Изведба на композицијата “Мајчинска” од авторот проф. м-р Марјан Јанкоски. [Composition]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Vladimirova, Elena and Naumovski, Stojance and Kolev, Ile and Dautovski, Ratko (2020) Изведба на композицијата “Повторна средба” од авторот проф. м-р Марјан Јанкоски. [Composition]

Performance

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Kolev, Ile and Gjorgievska, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2018) Целовечерен концерт на Марјан Јанкоски и „Портал“ на манифестацијата „Петровденски конаци 2018“ во Кочани. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Kolev, Ile and Panov, Zlatko and Gjorgievska, Elena and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2018) Целовечерен концерт на Марјан Јанкоски и „Портал“ на 19-та Литературна манифестација „Илинден 2018“ (о. Илинден, Скопје). [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Kolev, Ile and Djorgievska, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2017) Целовечерен концерт на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“ во Демир Капија. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Kolev, Ile and Petrev, Sasko and Gjorgjievska, Elena and Naumovski, Stojance and Panov, Zlatko and Dautovski, Ratko (2017) Целовечерен концерт на Марјан Јанкоски „Портал“ на фестивалот „Есенски музички свечености“. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Kolev, Ile and Petrev, Sasko and Djorgievska, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance (2016) Целовечерен концерт по повод јубилејот „1100 години од упокојувањето на „Свети Клилмент Охридски“. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Gjorgievska, Elena and Panov, Zlatko (2016) Концерт - „Духовна академија“ по повод празникот св. Петар и Павле во Кочани. [Performance]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Kolev, Ile and Glorgievska, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance (2016) Целовечерен концерт и изведба во живо на музичкиот проект „Радост моја, Христос Воскресе!“ од авторот Марјан Јанкоски на Македонската телевизија (МТВ1). [Performance]

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan and Petrev, Sasko and Naumovski, Stojance and Trifunovik, Dragana and Vladimirova, Elena and Paraskov, Aleksandar (2011) Целовечерен концерт во уметничката галерија „Безистен“ во рамките на „Топол културен бран 2011“. [Performance] (Unpublished)

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan and Petrev, Sasko and Paraskov, Aleksandar (2010) Струшки вечери на поезијата 2010 со музичкиот состав „Портал“ на вечерта насловена „Ноќ без интерпункција“ („Night Without Punctuation“). [Performance]

Mihajlovski, Angele and Jankoski, Marjan and Petrev, Sasko and Paraskov, Aleksandar (2010) Настап на манифестацијата „Вечер на Живко Чинго“ во Охрид, 13.08.2010 година со музичкиот состав „Портал“. [Performance]

Audio

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Gjorgievska, Elena and Petrev, Sasko and Panov, Zlatko and Kolev, Ile and Naumovski, Stojance (2018) „Пофална песна за Свети Гаврил Епископ Велички Светогорец“. [Audio]

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele and Petrev, Sasko and Kolev, Ile and Djorgievska, Elena and Panov, Zlatko and Naumovski, Stojance and Dautovski, Ratko (2017) Авторско аудио „ЦД“ насловено „РОЖБА“ на Марјан Јанкоски и музичкиот состав „Портал“. [Audio]

This list was generated on Tue Jun 22 08:36:08 2021 CEST.