Items where Author is "Palija, Kristina"

Group by: Item Type | No Grouping
Jump to: Performance | Video
Number of items: 39.

Performance

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Velkova, Pamela (2020) Настап на 9 от Интернационален фестивал „Entrerritmos“ 2020 Лараче, Мароко. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2019) Настап на д-р Невенка Дуковска и м-р Кристина Палија како Дуо Грациозо на Хуманитарен концерт во Центар за култура „Ацо Ѓорчев “ на 18 април 2019, Неготино. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2018) Настап на Дуо Грациозо по повод празникот ослободување на градот Неготино. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2018) Настап на д-р Невенка Дуковска и м-р Кристина Палија како "Дуо Грациозо" по повод празникот на градот Демир Капија. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Trajkova, Aleksandra (2018) Концерт на Дуо Grazioso во рамките на фестивалот „M`DIQ MOSAIQUE“ во Мароко, 2018. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2017) Новогодишен концерт на дуо Грациозо - „Музичка разгледница“ во Мултимедијален центар УГД Штип. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Velkova, Pamela (2017) Концерт на современа македонска музика Трио Grazioso во Кавадарци. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2017) Концерт на дуо Grazioso во Лараче, Мароко. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2017) Концерт на дуо Грациозо во Ксар Ел Кебир - Мароко, Африка. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2017) Целовечерен концерт на д-р Невенка Дуковска (пијано) и м-р Кристина Палија (сопран) како Duo Grazioso во Лараче на турнеја низ Мароко, Африка. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2016) Настап на дуо „Grazioso“, д-р Невенка Дуковска и м-р Кристина Палија на свечената академија по повод 40 години музејска дејност - Кавадарци. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2016) Дуо „Грациозо“ д-р Невенка Дуковска и м-р Кристина Палија добитници на признание „8 ноември“ од општина Штип и настап на свечената седница. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Trajkova, Borjanka (2016) Концерт на популарна и филмска музика „Marsh with me“- Дуо Grazioso, д-р Невенка Дуковска (пијано) и м-р Кристина Палија (сопран) - Штипско културно лето 2016. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2016) Концерт на Трио Grazioso во Тетуан - Мароко. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2016) Концерт на Трио Grazioso во Лараче - Мароко. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2016) Настап на трио Grazioso на свеченото отварање на светскиот триатлон во Лараче - Мароко. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2016) Концерт на Трио Grazioso во Еl Кelaa des Sraghna - Мароко. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2016) Концерт на дуо Grazioso во Дом на културата „Иван Мазов-Климе“ - Кавадарци. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2016) Настап на трио Grazioso на изложба организирана од холандска амбасада „Ана Франк“ во Неготино. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2016) Настап на IX от патронат на Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип д-р Невенка Трајкова и м-р Кристина Палија. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Mishkov, Lazar (2016) Целовечерен концерт - „Macedonia meets Austria“, Linz 2016. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2016) Концерт на Трио Grazioso по повод празникот „Св. Трифун – 2016“ - Неготино. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2016) Настап на Трио Grazioso на традиционална копаничарска изложба во Музеј на град Неготино. [Performance] (Unpublished)

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2015) Свечен концерт на Трио Grazioso на свечената седница по повод 8-ми Ноември - Неготино и доделено 8-мо Ноемвриско признание од областа на културата на трио Grazioso. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2015) Концерт на Трио Graziso во Попово, Р.Бугарија - „Common european memory of the past“. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2015) Настап на Трио Grazioso „Топол културен бран“ - Неготино, 2015. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2015) Штипско културно лето 2015 - Концерт „Вокални дијалози“ сопран и пијано, м-р Кристина Палија и д-р Невенка Трајкова. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2015) Концерт на Трио Graziozo - Велес Град на културата 2015. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2015) Концерт "Macedonien meets Austria" Линц, Австрија. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2015) Целовечерен Концерт на Трио Grazioso во Чрномељ, Словенија. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2015) Настап на Трио Grazioso на Хуманитарен концерт во Метлика, Словенија. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina and Bogoevska, Menka (2015) Концерт на Трио Grazioso во Чрномељ, Словенијa ; сопран- Кристина Палија пијано- Невенка Трајкова виолина - Менче Богоевска. [Performance]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2014) Новогодишен концерт - сопран и пијано - м-р Кристина Палија и д-р Невенка Трајкова. [Performance]

Video

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2020) Гостување во живо, во емисија „Урбан таг“, по повод настапот на 9-от Интернационален фестивал,емитуван во Мароко. [Video]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2017) Гостување на дуо Грациозо, д-р Невенка Дуковска и м-р Кристина Палија во ТВ Сител. [Video]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2016) Гостување на дуо Grazioso на ТВ К+, д-р Невенка Дуковска и м-р Кристина Палија во емисијата „Во агол“. [Video]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2016) Гостување на д-р Невенка Трајкова и м-р Кристина Палија во емисија „За животот“ на 24 Вести. [Video]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2016) Гостување на д-р Невенка Трајкова и м-р Кристина Палија во емисија „60 мин на Исток“ на ТВ Стар. [Video]

Trajkova, Nevenka and Palija, Kristina (2016) Гостување на Дуо Grazioso во емисија „60 минути на исток“, на Тв Стар - Штип. [Video]

This list was generated on Tue Jun 22 08:47:39 2021 CEST.